طرز تهیه خورش هویج؛ غذای ملس تبریزی

به گزارش وبلاگ استش، با طرز تهیه یک غذای خوش طعم تبریزی به نام خورش هویج با ما همراه باشید و یک سفره مجلسی و متفاوت با این غذا تدارک ببینید.

طرز تهیه خورش هویج؛ غذای ملس تبریزی

طبخ غذاهای محلی ایران، یکی از برترین گزینه ها برای تدارک تماشا یک مهمانی فوق العاده به شمار می آیند. امروز وبلاگ استش میخواهد دستور پخت یکی از پرهوادارترین غذاهای آذربایجان شرقی به نام خورش هویج را به شما آموزش دهد، خورشتی که قطعا شما را با طعم متفاوت خود، شگفت زده خواهد نمود. با مزه کردن این غذا، روزی لذت بخش برای خود و مهمانانتان رقم بزنید و به شهر اصیل و زیبای تبریز سفر کنید.

خورش هویج، یکی از انواع خورش های لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی گردد. این خورش را معمولا با نام های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز می شناسند. خورش هویج، انتخابی ایدئال برای افرادی است که در پی طعمی منحصربه فرد و متفاوت برای مهمانی خود هستند. طعم خورش هویج برخلاف تصور بسیاری از افراد شیرین نیست. در واقع، حضور آلو باعث می گردد تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد.

خورشت هویج معمولا در شهر تبریز با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد، طبخ می گردد، اما به علت در دسترس نبودن زردک در بسیاری از شهرها، هویج جایگزین این ماده غذایی در این خورش شده است. از دیگر مواد تشکیل دهنده خورش هویج می توان به گوشت خورشتی، پیاز، آلو و زعفران اشاره نمود. این خورش را می توان با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز طبخ کرد. ضمناً، گیاه خواران هم می توانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست نمایند و از طعم آن، لذت ببرند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • مواد لازم
  • دستور پخت
  • نکات مهم برای طبخ خورش هویج
  • فواید خورش هویج
  • سفر به تبریز با طعم خورش هویج

مواد لازم

برای 4 نفر

  • 400 گرم گوشت گوسفندی خردشده خورشتی
  • 4 عدد هویج درشت پوست کنده و خلالی خرد شده (حدود 400 گرم)
  • 8 عدد آلو بخارا یا آلو خورشتی (یا 6 عدد لیمو امانی)
  • 1 عدد پیاز درشت پوست کنده و نگینی خردشده
  • 2 تا 3 پیمانه آب
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم نموده غلیظ به مقدار لازم
  • خلال پسته و زرشک برای سرو
  • برنج زعفرانی و سالاد شیرازی برای سرو

دستور پخت

1. روغن سرخ کردنی را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازهای خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. پس از اینکه پیازها مقداری نرم شدند، به آن ها زردچوبه اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا کاملا یک دست شوند.

2. گوشت های خردشده را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها عوض گردد. سپس 2 تا 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد.

3. روغن سرخ کردنی را در یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس هویج های خلالی شده یک دست را داخل روغن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید تا هویج ها کمی سرخ شوند.

4. آلوهای خورشتی را پاک کنید و بشویید و پس از پخت کامل گوشت، آن ها را به همراه هویج های خلالی شده و رب گوجه فرنگی به گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را برای مزه دار کردن خورش، طبق سلیقه خود به ترکیب مواد اضافه کنید.

5. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورش هویج بپزد و کاملا جا بیفتد.

6. در 20 دقیقه آخر آماده شدن خورش هویج، زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید. اگر هوادار غذای ترش هستید، در این مرحله مقداری آبلیموی تازه به خورش اضافه کنید و سپس اجازه دهید تا مقداری از آب خورش تبخیر گردد و خورش روغن بیندازد.

7. خلال پسته و زرشک را در روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

8. خورش هویج را با خلال پسته و زرشک تفت داده شده تزئین کنید و با برنج زعفرانی خوش عطر و سالاد شیرازی به سر میز بیاورید.

نکات مهم برای طبخ خورش هویج

  • خورش هویج، یک غذای کامل است و می توان آن را برای ناهار یا شام سرو کرد.
  • اگر به زردک دسترسی دارید، بهتر است از آن به جای هویج بهره ببرید.
  • سعی کنید تا هویج ها را به صورت یک دست خلالی کنید. مقدار مناسب هویج خلالی برای طبخ این خورش، کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ نموده است.
  • هویج را به جای سرخ کردن، آب پز نکنید زیرا دراین صورت، طعم خورش هویج به سمت شیرینی می رود.
  • مقدار زیبایی خورش شما به مقدار تفت دادن هویج ها بستگی دارد؛ البته هرچه بیشتر هویج ها را تفت دهید، خواص آن ها بیشتر از بین می رود.
  • مقدار هویج ها موقع سرخ شدن باید به مقدار کف ماهیتابه باشد تا بتوان آن ها را خوب تفت داد. اگر مقدار هویج از حد کف ماهیتابه بیشتر بود، هویج ها را در دو مرحله تفت بدهید. برای جلوگیری از له شدن هویج ها در هنگام پخت، می توانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن ها اضافه کنید.
  • مقدار مناسب برای خردکردن گوشت خورش هویج، مقدار گوشت خورش قیمه است.
  • شما می توانید خورش هویج خود را با گوشت مرغ نیز بپزید. برای این کار، گوشت خورشتی را از مواد لازم این دستور تهیه حذف کنید و حدود 600 تا 800 گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل تهیه خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارند.
  • چاشنی اصیل خورش هویج تبریزی، زعفران، آبلیمو تازه و آبغوره است. شما بعلاوه می توانید به جای آبلیمو یا آبغوره از یک تا 2 قاشق غذاخوری غوره تازه بهره ببرید.
  • اگر از لیمو امانی استفاده می کنید، قبل از افزودن آبلیمو یا آبغوره، طعم خورش خود را بچشید. زیرا ممکن است به خاطر اضافه کردن لیمو امانی، طعم خورش ترش گردد.
  • اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، در 10 دقیقه آخر 1 تا 2 قاشق غذاخوری شکر به خورش اضافه کنید.
  • به جای استفاده از رب گوجه فرنگی می توانید از چند عدد گوجه فرنگی رسیده بهره ببرید. البته استفاده از گوجه فرنگی، ظاهر مجلسی این خورش را خراب می نماید.
  • در استفاده از رب گوجه فرنگی در خورش هویج دقت کنید. زیرا هویج ها در خورش کمی حالت له شدگی به خود می گیرند و خورشت بیش از مقدار طعم رب به خود می گیرد.
  • بعضی از افراد از رب انار ملس برای مزه دار کردن خورش استفاده می نمایند.
  • اگر طعم آلو را دوست ندارید، می توانید آن را از دستور پخت حذف کنید.
  • در بعضی از شهرهای آذربایجان به ترکیب مواد خورش هویج، لپه هم اضافه می نمایند. در این صورت باید لپه را جداگانه بپزید و همراه با هویج به ترکیب خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی شعله ملایم گاز جا بیفتد.
  • خورش هویج یک خورش کم آب و غلیظ است، پس باید کاملا جا بیفتد و آب آن کشیده گردد.
  • برای خوش عطرتر کردن خورش هویج، از ادویه جات مختلفی مانند زیره، گرام ماسالا، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و فلفل قرمز بهره ببرید.
  • خورش هویج را می توان با سبزی خوردن و یک لیوان دوغ نیز نوش جان کرد.
  • اگر چربی خون دارید، بهتر است خلال کدو سبز را با پوست به خورش اضافه کنید. کدو سبز با فیبر فراوان به کنترل چربی خون یاری می نماید.

فواید خورش هویج

  • هویج: هویج، منبع غنی بتاکاروتن یا پیش ساز ویتامین A است. بتاکاروتن ها در گروه آنتی اکسیدان های قوی جای می گیرند و مصرف هر روزه آن ها می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. ضمناً، باید بدانید که حضور بتاکاروتن در کنار سایر منابع پروتئینی، جذب آهن موجود در آن را نیز افزایش خواهد داد. ترکیب بتاکاروتن به شکل ویتامین A در بدن، منجر به فراوری آنتی بادی به وسیله گلبول های سفید خون می گردد و به فعالیت سلول های T یاری می نماید و از همین روی، هویج، یک تقویت نماینده سیستم دفاعی بدن است. پس اگر در منطقه ها آلوده زندگی می کنید یا مدام به عفونت های مختلف مبتلا می شوید، بهتر است هویج را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • گوشت قرمز: گوشت قرمز به خصوص ماهیچه گوسفندی، منبع غنی آهن است و با کم خونی مقابله می نماید. کمبود آهن، باعث کم خونی، قاشقی شدن ناخن ها، بی اشتهایی، عدم تمرکز و خستگی زودرس می گردد.

سفر به تبریز با طعم خورش هویج

خورش هویج با عطر و بوی بی نظیر و رنگ و لعابی چشم نواز، یکی از برترین غذاهایی است که می توانید در رستوران های سنتی تبریز، مرکز اصیل و خارق العاده استان آذربایجان شرقی سفارش دهید. این خورش با ترکیب منحصربه فرد هویج و آلو در کنار گوشت گوسفندی پخته شده، شما را مدهوش خود خواهد نمود.

با طبخ خورش هویج، یک سفره خوش رنگ و مجلسی پهن کنید و از طعم آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. خورش هویج به سادگی طبخ می گردد و هر سلیقه ای را راضی خواهد نمود. پس درنگ نکنید و به آشپزخانه بروید و آماده پخت این خورش لذیذ شوید.

آیا پیروز به طبخ خورش لذیذ هویج تبریزی از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شده اید؟ اگر از این دستور تهیه خوشتان آمد، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبین وبلاگ استش بنویسید. نباید فراموش کنید که از خورش هویج خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ استش در اینستاگرام ([email protected])، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / tasvirezendegi.com / نمناک / کتاب کاله / اُکالا / parsiday.com

به "طرز تهیه خورش هویج؛ غذای ملس تبریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش هویج؛ غذای ملس تبریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید