برای کیسه صفرا چی خوبه؟

به گزارش وبلاگ استش، برای کیسه صفرا چی خوبه؟ زمانی که صفرای موجود در کیسه صفرا تبدیل به سنگ های کوچک و کریستالی می شوند می توان گفت که کیسه صفرا سنگ فراوری نموده است. سنگ صفرا می تواند از کلسترول بالا فراوری شده باشد که در این صورت با مصرف قرص های هورمونی و کنترل چربی رژیم های غذایی کاملا تحت درمان قرار می گیرد.

برای کیسه صفرا چی خوبه؟

وبلاگ استش| درد کیسه صفرا به سبب سنگ های صفراوی است. سنگ صفرا از کلسترول، رسوبات کلسیم و سایر مواد معدنی ساخته می گردد. در کلیت امر، زمانی که یک اختلال وجود داشته باشد، ممکن است بیماری کیسه صفرا بروز نمایند.

آیا می دانید چگونه سنگ صفرا در کیسه صفرا فراوری می شوند؟ سنگ ها می توانند در کبد و یا کیسه صفرا به وجود آیند.

زمانی که صفرای موجود در کیسه صفرا تبدیل به سنگ های کوچک و کریستالی می شوند می توان گفت که کیسه صفرا سنگ فراوری نموده است. سنگ صفرا می تواند از کلسترول بالا فراوری شده باشد که در این صورت با مصرف قرص های هورمونی و کنترل چربی رژیم های غذایی کاملا تحت درمان قرار می گیرد.

از جمله علائم سنگ صفرا دردهای ناگهانی و شدید در ناحیه شکم است که منجر به استفراغ و تهوع می گردد.البته ممکن است اگر این درد در ناحیه پشتی بین شانه ها باشد ناشی از درد کلیه به وجود آمده باشد یا مثلا از سنگ کلیه باشد.زرد شدن پوست همراه با دردهای نامبرده از نشانه های شاخص سنگ صفرا می باشد و در این زمان است که باید به درمان سنگ صفرا بپردازید.

در این صورت باید به پزشک مراجعه گردد چرا که احتمال بسیار قوی مجرای صفراوی مسدود شده و صفرا نمی تواند به روده کوچک راه پیدا کند.

علل و عوامل خطرساز سنگ صفرا

استرس

رژیم غذایی فقیر، کمبود مواد مغذی

بارداری و سایر تغییرات هورمونی

استفاده از قرص های ضد بارداری و سایر ضد بارداری های خوراکی

دیابت

چاقی

تری گلیسیرید بالا

کلسترول خوبِ پایین

کم تحرکی

سابقه خانوادگی در خصوص بیماری های کیسه صفرا

سابقه بیماری های خود ایمنی

علائم بیماری کیسه صفرا

احساس درد در پشت و شکم

احساس تورم بالای کیسه صفرا

سفت شدن بالای کیسه صفرا

تهوع، از دست دادن اشتها و در برخی موارد استفراغ

مشکل در تنفس

علائم تب، شامل خستگی، ضعف، سرگیجه و لرز

سنگ های صفراوی می تواند درد شدیدی در قسمت فوقانی سمت راست شکم ایجاد نمایند. این درد ممکن است به پشت و به سمت شانه شما برسد. علائم دیگر عبارت اند از تهوع، استفراغ، مدفوع رنگی یا خاکستری و اسهال. قبل از کوشش برای درمان سنگ صفرا با پزشک خود صحبت کنید. روش های طب سنتی درمان سنگ صفرا به این توضیح است:

یکی از رایج ترین روش های درمان سنگ صفرا، پاک کردن کیسه صفرا است. هواداران این روش ادعا می نمایند که سنگ های صفراوی، با این روش از بین می رود و آنها را از بدن دفع می نماید. محلول پاکسازی کیسه صفرا شامل مخلوط آب سیب و روغن زیتون برای 2 تا 5 روز است.

برخی از مردم معتقدند که آب سیب باعث می گردد که سنگ های صفراوی کاهش یابد و به راحتی آنها را از بدن دفع کند. محلول تمیز نماینده صفرا، شامل سرکه سیب و آب سیب است. البته، افراد مبتلا به دیابت، زخم معده و هیپوگلیسمی باید در مصرف مقدار زیاد آب میوه مراقب باشند.

جوشانده قاصدک برای درمان مسائل مجاری صفراوی و کبد در طول تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است. حامیان این روش معتقدند که ریشه تلخ ممکن است فراوری صفرا در کیسه صفرا را تحریک کند. مردم معمولاً عصاره قاصدک را برای حذف سنگ های صفراوی خود می نوشند. با این حال، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این عمل مفید است. علاوه بر این، افراد مبتلا به سنگ های صفراوی، مسائل کیسه صفرا، یا مسائل کلیه قبل از مصرف قاصدک باید با پزشک صحبت نمایند.

برای قرن ها استفاده از خار شیری یا خار مریم، برای سم زدایی کبد، استفاده شده است. در حالی که ممکن است این عمل، از کبد و کیسه صفرا حمایت کند، مطالعاتی وجود ندارد که اثرات آن روی درمان سنگ صفرا را ارزیابی کند.

عصاره کنگر فرنگی ممکن است به عملکرد کیسه صفرا یاری کند. عصاره کنگر فرنگی، باعث افزایش فراوری صفرا و یاری به عملکرد کلیه ها، کیسه صفرا و کبد می گردد. با این حال، هیچ تحقیقی به طور خاص در خصوص اثرات کنگر فرنگی در درمان سنگ صفرا وجود ندارد.

استفاده از روغن کرچک از دیرباز برای حل مسائل سنگ های صفراوی در میان مردم، مرسوم بوده است. در این روش، پارچه را در روغن کرچک قرار می دهند، سپس آن را روی شکم و ناحیه صفرا قرار می دهند، بعد از این کار، با پارچه داغ و گرم محل را ماساژ می دهند.

طب سوزنی ممکن است نشانه های سنگ صفرا را از بین ببرد، اگرچه تحقیقات بسیار محدود است. در یک مطالعه بر روی 60 نفر مبتلا به کولسیستیت (التهاب کیسه صفرا)، طب سوزنی برای کاهش درد پشت، گرفتگی شکم و حالت تهوع و همچنین تنظیم حجم کیسه صفرا مفید بوده است.

گفته می گردد برخی از انواع یوگا برای درمان سنگ های صفراوی مفید هستند، اگر چه مطالعاتی از این ادعا حمایت نمی نمایند.

شنیده شده که روغن نعناع برای هضم غذا مفید است، زیرا جریان صفرا و دیگر مایعات گوارشی را تحریک می نماید. این گیاه همچنین شامل ترپن است، ترکیبی طبیعی که گفته می گردد به از بین رفتن سنگ کیسه صفرا یاری می نماید. شما می توانید نعناع را همراه با غذا و چای خود مصرف کنید.

آب لیمو نیز درست مانند سرکه مانع از ساخته شدن کلسترول در کبد می گردد. به طور کلی آب مرکبات، چنین عملکردی دارند. بنابراین میوه های خانواده مرکبات را زیاد بخورید اما نباید فراموش کنید که آب لیمو را به طور روزانه مصرف کنید.

اگر داروهای طبیعی به طور مؤثر سنگ های صفراوی را درمان ننمایند، دارو یا جراحی در نظر گرفته می گردد.

دارو: سنگ های صفراوی کوچک تر ممکن است با اسیدهای صفراوی مانند اسید ursodeoxycholic درمان شوند. معایب بالقوه این داروها عبارت اند از:

  • زمان اثربخشی (تا 2 سال)
  • پتانسیل سنگ های صفراوی برای بازگشت، بعد از قطع مصرف دارو

عمل جراحی جراحی برداشتن کیسه صفرا یا کولسیستکتومی یکی از رایج ترین عمل های جراحی اجرا شده در بزرگسالان است. عوارض جانبی کمتری برای حذف کیسه صفرا وجود دارد.

منبع: فرادید

به "برای کیسه صفرا چی خوبه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای کیسه صفرا چی خوبه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید