طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان

به گزارش وبلاگ استش، کباب بریان غذایی بسیار لذیذ اصفهانی است که از گوشت سر دست چرب و جگر سفید گوسفند تهیه و با نان سنگک، سبزی و مخلفات طعم بسیار معرکه ای دارد.

طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان

اینکه بریان تنها غذای مخصوص اصفهان است که مکان تهیه و فروش آن جدا و منحصر است و معمولاً با غذاهای دیگر طبخ نمی شود، اهمیت آن را نزد اصفهانی ها می رساند. البته فقط اصفهانی های اصیل می دانند که نام این غذا، بریان است و بقیه، آن را به اشتباه بریانی می گویند . کباب بریان که امروزه اصفهانی ها و گردشگران اصفهان می شناسند غذایی است پرچرب و مخصوص نهار که از گوشت گوسفند و جگرسفید تهیه می شود. امروزه ابتدا گوشت آب پز را چرخ می نمایند و سپس در حجم های اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی، پهن روی آتش کاملاً سرخ می نمایند و سپس همراه مغز گردو و یا خلال بادام لای نانی چرب و خیس خورده از آب همان گوشت و با مقداری جگر سفید چرخ نموده سرخ نشده، مصرف می نمایند. نان نیز اگر سنگک یا خنگی باشد به دلیل حجم آن، مطبوع تر است و به هر رو، غذای چرب و سنگینی محسوب می شود، به ویژه که بعضی تلیت را نیز در کنار آن با دوغ و ریحان و پیاز اضافه می نمایند. همه اینها در اصفهان، بسیار خواستار دارد .

مواد لازم برای پخت کباب بریان

گوشت سر دست250 گرم
دنبه50 گرم
جگر سفید گوسفند100 گرم
پیاز 1 عدد
پودر دارچین1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده 1 قاشق چای خوری
گردو و خلال بادام به میزان اندک
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
ادویه (فلفل سیاه)به میزان اندک
قارچ دو عدد
گوجه فرنگی متوسط1 عدد متوسط
نان سنگک2 عدد
کشک به میزان کافی
نمک به میزان کافی

دستور پخت کباب بریان

  1. ابتدا گوشت را به مدت 24 ساعت در آب در یخچال نگهداری کنید سپس بگذارید با پیاز سالم خوب بپزد.
  2. سپس گوشت را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.
  3. جگر سفید را هم به صورت جداگانه بپزید و چرخ کنید.
  4. پیاز سالمی را از درون آب گوشت خارج کنید و در آن قارچ خرد شده، گوجه خرد شده، نعناع، زعفران و ادویه نمک را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد (با شعله کم).
  5. به گوشت پخته شده نمک بزنید، کف کفگیر مخصوص روغن و دارچین (به میزان کم) بریزد و روی شعله بگذارید.
  6. نان سنگک را داخل ظرف سرو خود بگذارید و کمی از آب گوشت را بر روی آن بریزید.
  7. کفگیر گوشت را کمی تکان دهید تا خوب جدا شود و زمانی که برشته شد بر روی نان برگردانید.
  8. جگر سفید گوسفند چرخ شده را نیز کنار بریان بریزید و با مغز بادام و پسته تزیین کنید.
  9. بریان در کنار کاسه ای از آب گوشت سرو می شود.
  10. کشک و سبزی نیز کنار بریان سرو می شود. بنا به سلیقه کشک را داخل آب گوشت بریزید و نان در آن تلیت کنید.

کباب بریان اصفهانی

نکات

  • چربی گوشت باید زیاد باشد تا به کفگیر نچسبد (ولی نه خیلی زیاد که بوی چربی دهد).
  • دارچینی که داخل کفگیر ریخته می شود نباید زیاد باشد.
  • میزان ماندگاری کفگیر بر روی شعله بسته به سلیقه است.
  • سبزی ریحان با بریان خیلی دلچسب است.
  • بهتر است گوشت بعد از پخته شدن را دوبار چرخ کنید تا به خوبی یکنواخت شود.
  • زدن کشک به آب گوشت سلیقه ای است.
  • بادام و گردو و پسته بر روی بریان نیز سلیقه ای می باشد.
  • این نکته را هم ذکر کنیم که حضور جگر سفید گوسفند نیز ممکن است هر کسی دوست نداشته باشد و حضور آن هم اجباری نیست.

امیدواریم از دستور پخت بریان اصفهانی لذت برده باشید و آن را در منزل تهیه و با خانواده و دوستان نوش جان کنید.

گردآوری: گروه آشپزی مجله اینترنتی وبلاگ استش

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید