چطور ورم معده سرطانی نشود؟

به گزارش وبلاگ استش، سلامت خبرنگاران : راه های پیشگیری از تبدیل ورم معده به سرطان را در این فیلم مشاهده کنید.

چطور ورم معده سرطانی نشود؟

ورم معده از بیماری های شایع است. با رعایت بعضی نکات مهم می توان از سرطان معده پیشگیری کرد.

به گزارش وبلاگ استش ، بابایی، فوق تخصص گوارش با حضور در برنامه ای تلویزیونی در ارتباط با ورم معده و راه های پیشگیری از تبدیل آن به سرطان، نکات کلیدی را مطرح نموده است.

در فیلم زیر، با این نکات کلیدی، آشنا می شوید.

پیشگیری از سرطان چیست؟

پیشگیری از سرطان اقدامی است که برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان انجام می گردد. با پیشگیری از سرطان، تعداد موارد تازه سرطان در یک گروه یا جمعیت کاهش می یابد. به این امید که این امر باعث کاهش تعداد مرگ های ناشی از سرطان گردد. دانشمندان برای جلوگیری از آغاز سرطان های تازه، عوامل خطر و عوامل محافظتی را آنالیز می نمایند. هر چیزی که احتمال ابتلا به سرطان شما را افزایش دهد، عامل خطر سرطان نامیده می گردد. هر چیزی که احتمال ابتلا به سرطان شما را کاهش دهد، عامل محافظت نماینده از سرطان نامیده می گردد.

داشتن فعالیت بدنی جهت پیشگیری از سرطان معده

می توان از بعضی عوامل خطر سرطان جلوگیری کرد، اما بسیاری از آنها از کنترل فرد خارج می باشند. به عنوان مثال، هم سیگار کشیدن و هم ژن های خاص وراثتی، از عوامل خطر بعضی از انواع سرطان هستند، اما فقط می توان از استعمال سیگار جلوگیری کرد. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم ممکن است از عوامل محافظت نماینده در بعضی از انواع سرطان باشد. اجتناب از عوامل خطر و افزایش عوامل محافظتی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد اما به این معنی نیست که به سرطان مبتلا نخواهید شد.

روش های مختلفی برای جلوگیری از سرطان در حال مطالعه است، از جمله:

تغییر سبک زندگی یا عادت های غذایی.

پرهیز از موارد شناخته شده در ایجاد سرطان.

مصرف داروها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان.

اجتناب از عوامل خطر و پیشگیری از سرطان معده

اجتناب از عوامل خطر سرطان ممکن است به جلوگیری از بعضی سرطان ها یاری کند. عوامل خطر شامل سیگار کشیدن، اضافه وزن و ورزش نکردن کافی است. افزایش عوامل محافظتی مانند ترک سیگار و ورزش نیز می تواند به جلوگیری از بعضی سرطان ها یاری کند. در خصوص چگونگی کاهش خطر ابتلا به سرطان با پزشک یا سایر متخصصان بهداشت صحبت کنید.

موارد زیر عوامل خطر سرطان معده هستند:

بعضی شرایط خاص پزشکی

داشتن هر یک از شرایط پزشکی زیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد:

عفونت معده با هلیکوباکتر پیلوری

متاپلازی روده (شرایطی که در آن سلول های صفاق معده با سلول هایی که به طور معمول روده ها را پوشانده اند جایگزین می شوند).

ورم معده آتروفیک مزمن (نازک شدن پوشش معده ناشی از التهاب طولانی مدت معده)

کم خونی شدید (نوعی کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12)

پولیپ معده (معده)

بعضی شرایط ژنتیکی

شرایط ژنتیکی ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را در افراد با هر یک از موارد زیر افزایش دهد:

مادر، پدر، خواهر یا برادری که به سرطان معده مبتلا شده اند.

گروه خونی A

سندرم Li-Fraumeni

پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی (FAP)

سرطان روده بزرگ غیر پلی پوزیتی ارثی (HNPCC ؛ سندرم لینچ)

تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از سرطان معده

رژیم غذایی

خطر سرطان معده ممکن است در افرادی افزایش یابد که:

رژیم غذایی حاوی اندازه کمی میوه و سبزیجات باشد.

رژیم غذایی حاوی غذاهای شور و دودی داشته باشید.

روش تهیه و نگهداری غذاهای مصرفی مناسب نباشد.

پیش از این، مطلبی در رابطه نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان ارائه دادیم که می توانید با مطالعه آن، اطلاعات کامل تری در این زمینه کسب نمایید.

علل محیطی

عوامل محیطی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند عبارتند از:

قرار گرفتن در معرض اشعه.

کار در صنعت لاستیک یا زغال سنگ.

خطر ابتلا به سرطان معده در افرادی که از کشورهایی می آیند که سرطان معده شایع است افزایش می یابد.

عوامل محافظتی و پیشگیری از سرطان معده

موارد زیر عوامل محافظتی هستند که ممکن است خطر سرطان معده را کاهش دهند:

ترک سیگار

مطالعات نشان می دهد که سیگار کشیدن با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده در ارتباط است. قطع سیگار یا هرگز سیگار نکشیدن خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. سیگاری هایی که سیگار را ترک می نمایند به مرور خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهند.

ترک سیگار برای پیشگیری از سرطان معده

درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری

مطالعات نشان می دهد که عفونت مزمن با باکتری هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط است. وقتی باکتری H.pylori معده را آلوده می نماید، معده ممکن است ملتهب شده و باعث تغییراتی در سلول های معده گردد. با گذشت زمان، این سلول ها غیرطبیعی شده و ممکن است به سرطان تبدیل شوند.

بعضی مطالعات نشان می دهد که درمان عفونت H.pylori با آنتی بیوتیک خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. یک مطالعه نشان داد که درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری با آنتی بیوتیک ها، ویتامین ها و مکمل های سیر نیز ممکن است تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان معده را کاهش دهد. مطالعات بیشتری ضروری است تا معلوم گردد آیا درمان عفونت H.pylori با آنتی بیوتیک تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان معده را کاهش می دهد یا تغییرات بدخیم معده را که منجر به سرطان می گردد، بدتر می نماید.

یک مطالعه نشان داد بیمارانی که پس از درمان با هلیکوباکترپیلوری از مهار نماینده های پمپ پروتون (PPI) استفاده می نمایند، بیشتر از کسانی که از PPI استفاده نمی نمایند، به سرطان معده مبتلا می شوند. برای کشف اینکه آیا PPI منجر به سرطان در بیماران تحت درمان با هلیکوباکترپیلوری می گردد، مطالعات بیشتری ضروری است.

اگر پزشک شما فکر می نماید ممکن است به عفونت H pylori مبتلا باشید، روش های مختلفی برای آزمایش این وجود دارد:

1. ساده ترین راه آزمایش خون است که در پی آنتی بادی های H pylori است. آنتی بادی پروتئین هایی است که سیستم ایمنی بدن در پاسخ به عفونت ایجاد می نماید. نتیجه مثبت آزمایش آنتی بادی H pylori می تواند به این معنی باشد که شما به H pylori آلوده شده اید یا اینکه در گذشته عفونت داشته اید که اکنون رفع شده است.

2. روش دیگر، انجام روش آندوسکوپی برای گرفتن نمونه بیوپسی از پوشش داخلی معده است. از این نمونه می توان برای آزمایش های شیمیایی این نوع باکتری ها استفاده کرد. پزشکان بعلاوه می توانند H پیلوری را در نمونه های بیوپسی که با میکروسکوپ مشاهده می گردد، شناسایی نمایند. نمونه بیوپسی را می توان کشت (در ماده ای قرار داد که رشد باکتری را تقویت می نماید) تا ببیند آیا H pylori در خارج از نمونه رشد می نماید یا خیر.

3. بعلاوه آزمایش تنفس ویژه ای برای باکتری ها وجود دارد. برای این آزمایش، شما مایعی حاوی اوره می نوشید. اگر H پیلوری وجود داشته باشد، باعث تغییر شیمیایی اوره می گردد. سپس نمونه ای از نفس شما برای این تغییرات شیمیایی آزمایش می گردد.

مکمل های دارویی و تاثیر آنها بر پیشگیری از سرطان روده

تعیین نیست که آیا عوامل زیر خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهند یا تاثیری در خطر ابتلا به سرطان معده ندارند:

رژیم غذایی. عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات تازه با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده ارتباط دارد. بعضی مطالعات نشان می دهد که مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C و بتا کاروتن ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد. مطالعات بعلاوه نشان می دهند که غلات سبوس دار، کاروتنوئیدها، چای سبز و مواد موجود در سیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهند.

مطالعات نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی با نمک زیاد ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد. اکنون بسیاری از افراد در ایالات متحده نمک کمتری می خورند تا خطر فشار خون بالا را کاهش دهند. این ممکن است به همین علت باشد که مقدار سرطان معده در ایالات متحده کاهش یافته است.

مکمل های غذایی. تعیین نیست که آیا مصرف بعضی ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مکمل های غذایی به کاهش خطر ابتلا به سرطان معده یاری می نماید یا خیر. در چین، مطالعه مکمل های بتا کاروتن، ویتامین E و سلنیوم در رژیم غذایی تعداد کمتری از مرگ و میر ناشی از سرطان معده را نشان داد. این مطالعه ممکن است شامل افرادی باشد که این مواد مغذی را در رژیم غذایی معمول خود ندارند. تعیین نیست که آیا مکمل های غذایی افزایش یافته در افرادی که از قبل رژیم غذایی سالمی دارند همین تأثیر را دارد یا نه. مطالعات دیگر نشان نداده اند که مصرف مکمل های غذایی مانند بتا کاروتن، ویتامین C، ویتامین E یا سلنیوم خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.

منبع: رکنا

به "چطور ورم معده سرطانی نشود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور ورم معده سرطانی نشود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید