میوه و سبزی های رنگارنگ؛ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بدن

به گزارش وبلاگ استش، مصرف روزانه میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین های A، B، C، املاح معدنی، آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونوئید و کارتنوئید می تواند ما را در برابر بیماری های زیادی بخصوص کرونا بیمه کند.

میوه و سبزی های رنگارنگ؛ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بدن

به گزارش وبلاگ استش و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامین های مختلف می توانند بروز بیماری های غیرواگیر مثل بیماری های قلبی، فشارخون، دیابت، سرطان به خصوص سرطان های دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند. همچنین مصرف میوه و سبزی می تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می دهد، جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب می گردد و مرگ و میر ناشی از کوید 19 در افراد چاق بیشتر است.

باید بدانید مقدار سبزیجات مورد احتیاج بدن با توجه به هرم راهنمای غذایی روزانه 3 تا 5 واحد است. همچنین تخمین زده می گردد که دریافت ناکافی میوه و سبزیجات حدود 14درصد از مرگ های ناشی از سرطان دستگاه گوارش، حدود 11 درصد از مرگ های ایسکمیک قلب و حدود 9 درصد از مرگ های سکته مغزی در سراسر دنیا را ایجاد می نماید. همچنین 1.7 میلیون (2.8 درصد) از مرگ و میر در سراسر دنیا ناشی از مصرف کم میوه و سبزی است.

نقش مصرف میوه و سبزی در سلامت

تقویت سیستم ایمنی: ویتامین های C،A آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. میوه ها و سبزی های زرد، نارنجی و سبز تیره، منبع غنی از بتاکاروتن هستند که این ماده در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد که نقش بسزایی در پیشگیری از کرونا، سرطان و دیابت دارد. میوه هایی مثل انبه، طالبی، خرمالو زردآلو، آلو، موز، طالبی، گرمک، هلو، ازگیل، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزی هایی مثل هویج، انواع کلم سفید و کلم قرمز، گل کلم، کدو حلوایی، شلغم، لبو، گوجه فرنگی و انواع فلفل دلمه ای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامین ها هستند. البته به یاد داشته باشید که تمامی میوه ها دارای ویتامین C هستند و برای حفظ سلامت بدن مهم هستند.

پیشگیری از سرطان: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطان ها است. این اثر پیشگیری کننده مربوط به آنتی اکسیدانهایی مانند فلاونوئید، کاروتنوئید، ویتامین بی، سی و آ و فیبر غذایی است. این مواد به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومورهای سرطانی نقش بسزایی دارند. همچنین فیبر موجود در سبزیجات در پیشگیری از سرطان ها به خصوص سرطان های دستگاه گوراش نقش بسزایی دارند.

کاهش خطر ابتلا به فشارخون: سبزیجات مختلف دارای عنصری به نام پتاسیم هستند. پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که کمبود آن می تواند زمینه ساز حملات قلبی باشد. بنابراین به وسیله مصرف روزانه انواع سبزیجات به خصوص جعفری، کرفس، لوبیا سبز و سیب زمینی که غنی از این عنصر هستند، می توانید خود را در برابر بیماری های قلبی و فشارخون ایمن کنید.

کاهش خطر ابتلا به دیابت: سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبر بالا می توانند با کاهش جذب و کاهش فرایند آزاد شدن قند در خون، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهند.

پیشگیری از چاقی: سبزیجات منبع غنی از فیبر هستند؛ به طوری که هر واحد سبزیجات 2 تا 3 گرم فیبر دارند. مصرف سبزیجات و سالاد قبل از غذا باعث می گردد که حجم زیادی از معده با سبزیجات پر گردد؛ در نتیجه میزان دریافت غذا کم می گردد. بنابراین دریافت کالری کم یعنی دوری از اضافه وزن و چاقی و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری های غیرواگیر.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "میوه و سبزی های رنگارنگ؛ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه و سبزی های رنگارنگ؛ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید