عناب؛ میوه ای که آرام می نماید
به گزارش وبلاگ استش، عناب دارای اثرات آرام بخش و ضد بدخلقی است و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی برای کاهش اضطراب و تقویت کننده معده، طحال و سیستم گوارشی استفاده می گردد.
به گزارش سلامت نیوز، سکینه کهنسال واجارگاه، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی به ایسنا گفت: عناب گیاهی چوبی با برگ های ساده، چهار تا پنج برگی، در لبه ها حامل کاسبرگ ها و گلبرگ ها است که غالبا تحلیل رفته اند. میوه درخت عناب شفت، کروی و یا بیضوی، به رنگ قرمز یا قهوه ای تیره دیده می شوند.
کهنسال واجارگاه ادامه داد: شاخه های جوان درخت عناب ابتدا سبز تیره و سپس به رنگ قرمز تیره در می آیند و این گیاه دارویی ابتدا در کشور چین و پس از آن درکشورهای هندوستان، افغانستان، پاکستان و ایران کشت شده است. عناب درختچه ای متوسط است که ارتفاع آن تا 10 متر نیز می رسد، میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی است، ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: از ترکیبات موجود در عناب می توان به ساپونین ها، فلاونوییدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین های آ، ب 2 و ث، املاحی مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود.
کهنسال واجارگاه ادامه داد: نتایج مطالعات نشان دادند که عناب دارای اثرات آرام بخش و ضد بدخلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی برای کاهش اضطراب و تقویت کننده معده، طحال و سیستم گوارشی استفاده می گردد. همچنین در مطالعات مختلف بیان شده است که عناب خون را تصفیه نموده؛ باعث دفع سموم از بدن شده و از بروز مسائل قلبی جلوگیری می نماید.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین تعیین شده است که عناب، دندان ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می سازد، بهترین منبع ویتامین C، میوه جات و سبزیجات تازه است. مقدار ویتامین C موجود در آن ها بستگی به شش فاکتور اصلی دارد که شامل؛ فراوری و شرایط آب و هوایی، مرحله رسیدن و موقعیت روی درخت، گونه و نوع میوه است.
کهنسال واجارگاه با بیان اینکه پارامترهای مورد استفاده برای فرآیند در محصولات مختلف، نوع بسته بندی، مدت زمان انبارداری و دماهای مختلف نگهداری است، توضیح داد: میوه عناب تازه از لحاظ تغذیه ای بسیار با ارزش بوده و در صنایع غذایی و داروسازی کاربرد بسیار دارد.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: عناب تازه نیز یکی از میوه هایی است که پس از برداشت به سرعت دچار افت کیفیت می گردد و علل اصلی این افت کیفیت در عناب در آنالیز های گوناگون به صورت افت وزن، تغییرات رنگ، نرم شدن، ایجاد سوراخ های سطحی، کاهش اسیدیته و همچنین کاهش مواد موثره ذکر شده است.
منبع: همشهری آنلاین